Waardevolle school

Wist u dat (groot)ouders vaak degenen zijn die ervoor zorgen dat scholen aan de slag gaan met verduurzaming? U kunt het verschil maken op de school van uw (klein)kind. Daarom zoeken wij u! Met uw kennis en ervaring kunt u het schoolbestuur op weg helpen naar een fris, duurzaam én betaalbaar schoolgebouw. Gezond voor leerlingen, docenten én de financiën van de school.

Waardevolle school is een maatschappelijk project dat in 2015 is geïnitieerd door de Dutch Green Building Council (DGBC) in samenwerking met een aantal DGBC Participanten. In het schooljaar 2015-2016 is samengewerkt aan de ontwikkeling van een werkboekje, waarmee een start kan worden gemaakt om basisscholen te verbeteren en te verduurzamen. Parallel aan de ontwikkeling van het werkboekje is er een pilot uitgevoerd op de Vrije School Zaanstreek. Na het pilotjaar hebben vier kernpartners zich rond het programma verenigd.

Aanmelden
Wilt u de school van uw (klein)kind of een andere school helpen te verduurzamen? Meldt u zelf dan aan via de website van waardevolleschool.nl. U ontvangt dan het werkboekje 'Werken aan een Waardevolle School' om u daarbij te helpen Met dit werkboek in de hand kunt u met de school concreet aan de slag om samen die cruciale, eerste stappen te zetten.

Informatie
Meer informatie is te vinden op de website van waardevolleschool.nl of bekijk het filmpje over de Waardevolle school in Zaandam