Mini-zonnebootrace en Solar Olympics

De Mini-zonnebootrace is een wedstrijd voor leerlingen van groep 7 en 8 van Zeeuwse basisscholen. De leerlingen experimenteren met de toepassing van zonne-energie door zelfstandig een zonnebootje te maken.

Inmiddels hebben 11 teams, waarvan één school zelfs uit België, zich aangemeld voor de Mini-zonnebootrace. Het wordt georganiseerd door het Huis van de Techniek. Uw leerlingen doen toch ook mee? Ga voor aanmelden en meer informatie naar www.minizonnebootrace.nl

Na aanmelding ontvangen de klassen een lespakket en een bouwpakket om de bootjes te kunnen maken. Daarbij zullen medewerkers van de bedrijven van Vrienden van Elektro in de klas ondersteuning bieden.

Tegelijkertijd vindt de finale van Solar Olympics plaats, een ontwerp wedstrijd voor alle niveaus en jaargangen van middelbare scholen. Een team van 2-5 leerlingen ontwerpt een werkstuk dat beweegt op een zonnepaneel dat Huis van de Techniek beschikbaar stelt.

Inmiddels is een record aantal van 23 teams ingeschreven. Ga voor aanmelden en meer informatie naar www.solar-olympics.nl.

Tijdens de finale op 23 juni 2017 bij het Portaal van Vlaanderen in Terneuzen zullen de gemaakte bootjes in een modelbouwbak varen en de Solar-werkstukken strijden om diverse prijzen.