Kinderboek ‘Ye&Bo barsten van de energie!’

In aanvulling op de bestaande reeks van Ye & Bo is in opdracht van de Provincie Zeeland in samenwerking met de Zeeuwse gemeenten het kinderboek ‘Ye&Bo barsten van de energie!’ gemaakt. Het boek is geschreven door Gerdien Janse van de Ye & Bo Club, die zich juist in de jonge doelgroep heeft gespecialiseerd.

Het boek heeft een educatieve waarde en de kinderen worden uitgedaagd om in hun eigen omgeving op zoek te gaan naar energie. Zo wordt op speelse wijze de bewustwording rondom energie, energiebesparing en duurzame energie vergroot.

Ye en Bo spelen samen in huis. De batterij van de bestuurbare auto is op. Nu doet de auto het niet meer. Op school leren ze dat je die weer op kunt laden en hoe je op een duurzame manier elektriciteit kunt maken. Ze gaan op pad, door energie-rijk Zeeland! Ze bekijken hoge windmolens, zeilen mee met een bootje op de Oosterschelde en warmen zich op in de zon. Zo ontdekken ze op een speelse wijze dat de zon, de wind en het water ook energie geven.

Het boek wordt onder basisscholen, kinderdagverblijven en bibliotheken in de provincie Zeeland verspreid. Om het voorlezen voor de kinderen in de groep nog leuker te maken is er voor elk Zeeuws NME-centrum een bijbehorende voorleeskist ontworpen. Deze kist bevat onder andere attributen en vertelplaten om de kinderen actief mee te nemen in de avonturen van Ye en Bo.

Op 30 oktober 2017 is in de ZB te Middelburg de officiële boekpresentatie. Het boek is na 30 oktober voor €12,50 verkrijgbaar via de webshop van Ye & Bo Club (www.ye-bo.club) of via de boekhandel. Vooraf bestellen kan via gerdien@yebo-yoga.nl.

 

Doe ook mee aan de ­kleurwedstrijd van Ye en Bo

Het boek Ye en Bo barsten van de energie is binnenkort te verkrijgen! Als activiteit kunt u zich in de week van de energie (6 t/m 10 november) opgeven voor een vertelsessie. Maar hoe bijzonder is het als schrijfster Gerdien Janse het jullie zelf komt vertellen!  Wil jullie zo’n avontuurlijke vertelsessie winnen voor de hele groep? Doe dan mee aan deze kleurwedstrijd! De mooiste en origineelste kleurplaat winnen een vertelsessie. 

Deelname is heel eenvoudig: download de kleurplaat, print die voor de hele groep uit en ga lekker samen kleuren! Vergeet je naam, groep en school niet te vermelden.

Je stuurt je kleurplaat op naar het onderstaande ­postadres: Kleurplaatactie Ye en Bo, p.a. Gemeente Reimerswaal, T.a.v. Martijn Vermunt, Postbus 70, 4416 ZH, Kruiningen.

Of je stuurt een foto van je kleurplaat naar kleurplaatactie@zeeuwsjaar.nl

Je kan je kleurplaat tot en met 1 november 2017 naar ons opsturen. In de week van 6-10 november a.s. worden de winnaars bekend gemaakt.

Download hier de kleurplaat.