Energy battle 2017

De Energy Battle is een wedstrijd voor scholen van het voortgezet onderwijs in Zeeland. Leerlingen van het vmbo, mavo, havo, vwo en gymnasium krijgen de gelegenheid originele ideeën te genereren rondom het thema duurzame energie en energiebesparing.

De winnende ideeën van 2017 zijn: E-source, Green Energy en Team Elektro. De Vakjury en de Jongerenjury van EnergieZeeland zagen woensdagavond 1 februari 2017 veel talenten tijdens de Energy Battle voor het voortgezet onderwijs in Zeeland in Zierikzee. Er deden leerlingenteams mee uit 2 HAVO en 2 VWO. De leerlingenpresentaties vonden plaats in het Auditorium en in het Technasium van Pontes Pieter Zeeman in aanwezigheid van jury, ouders en publiek.

Winnaars: Poepfabriek, Dynamo oplaadpunt en Waterrad in de regenpijp

Auditorium: De Poepfabriek van team E-source (Lisa de Valk, Famke de Bruijn, Judith Smaal en Carlijn van den Hoek uit 2 VWO) heeft de 1e prijs bij deze groep in de wacht gesleept van zowel Vakjury als van de Jongerenjury.

Technasium: De HAVO-leerlingen van het team Green Energy (Daan Hogenstein, Tim Backx en Max van Dijke) waren de bedenkers van een dynamo oplaadpunt dat je aan kunt sluiten op je fiets. Zij kregen de 1e prijs van de Vakjury. De Jongerenjury koos voor het idee van team Electro (Robbert Berrevoets, Melle Dillisse, Rico Vrijland en Leroy van de Hummel): energie opwekken door een waterrad in een regenpijp.

Meer informatie over de winnaars en de gewonnen prijzen is te vinden op de website van de Zeeuwse bibliotheek

De Energy Battle van Energie Zeeland was één van de eerste activiteiten die plaatsvond in het Zeeuws Jaar van de Energie 2017 en is een wedstrijd voor scholen van het voortgezet onderwijs in Zeeland.

EnergieZeeland.nl, dat de wedstrijd voor duurzame energie-ideeën jaarlijks organiseert is een project van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, in samenwerking met ZMf en Provincie Zeeland.