De week van de energie

Dit jaar is het ‘Zeeuws Jaar van de energie’. Het ‘Zeeuws jaar van de energie’ wordt ­georganiseerd door het programmateam ­Natuur- en Milieu­educatie in samenwerking met een brede ­vertegenwoordiging van Zeeuwse bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Om de kennis en bewustwording rondom energie, energiebesparing en duur­zame energietechnieken te vergroten is het afgelopen half jaar gewerkt aan het bundelen van bestaande en nieuwe activiteiten voor scholen.

“Jong geleerd is oud gedaan.” Dit spreekwoord geldt ook voor het duurzame gebruik van energie. Hoe eerder men iets leert, des te langer de ­vaardigheid zal blijven.

In de week van 6 tot en met 10 november 2017 bieden wij u allerlei educatieve en leuke activiteiten aan om leerlingen kennis te laten maken met (duurzame) energie. Dit aanbod begint al op de leeftijd van peuters en kleuters en loopt door tot de middelbare school.

 

Het aanbod is zeer divers:

- Leskisten vol met energieproefjes voor in de klas

- Beleef een waterexperience in een mobiel laboratorium (Living Water Lab)

- Neem de peuters en kleuters actief mee in de ontdekkingstocht van Ye en Bo naar duurzame Zeeuwse energie!

- Wat dacht je van een avontuurlijke excursie naar een bedrijf, onze eigen Zeeuwse buitendijk of de Plompe Toren op Schouwen-Duiveland om windenergie te beleven?

- Ga samen met de boswachter het bos in om erachter te komen hoeveel energie er in een boom zit!

Voor het complete aanbod kunt u hier de menukaart downloaden.

 

Hoe energiezuinig is jouw school?

Wil je graag je directeur laten weten of je school wel of niet energiezuinig is? Download dan hier het opdrachtenformulier, vul het samen met je klasgenoten in en geef het aan je schooldirecteur.