Boekpresentatie Ye & Bo barsten van de energie!

Maandag, 30 oktober 2017 - In het kader van het Zeeuws Jaar van de energie is het Zeeuwse kinderboek over duurzame energie gemaakt. Op 30 oktober 2017 heeft in de ZB te Middelburg de officiële boekpresentatie plaatsgevonden. Naast diverse partners van het Zeeuws Jaar waren de kinderen van groep 1 en 2 van de ABS Middelburg te gast.

De presentatie werd geopend door Perry Moree, directeur van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Conny Miermans, Wethouder gemeente Borsele tevens bestuurlijke trekker van het Zeeuws Jaar van de energie. Tijdens de presentatie is het eerste exemplaar van het boek overhandigd aan Conny Miermans en zijn de kinderen getrakteerd op de allereerste vertelsessie van het boek door schrijfster Gerdien Janse.

Het kinderboek is een initiatief van de Provincie Zeeland en de gemeente Reimerswaal, in samenwerking met de andere Zeeuwse gemeenten, de ZB en NME Schouwen-Duiveland.

Meer informatie over het kinderboek met de vertelkist is te vinden op deze website onder het thema Energie op School.

Bekijk het programma, de boekpresentatie en de digitale vertelplaten.

De vertelkisten van 'Ye en Bo barsten van de energie!' zijn voor scholen en kinderdagverblijven kosteloos te lenen via de regionale NME centra in Zeeland. Wilt u een vertel- en beweegsessie door de schrijfster zelf neem dan contact op via de website: www.bewegenmetpeuters.nl

(Foto's Hans Colijn)