Opening Repair Café Zierikzee, 
Hart voor Poort Ambacht

Zaterdag, 13 mei 2017, Zierikzee - Repair Café Zierikzeepoortambacht opent op 13 mei om 10.00 uur feestelijk haar deuren. Dit is het eerste Repair Café op Schouwen-Duivenland.

Ontstaan
Om duurzaamheid op lokaal niveau te stimuleren, heeft Martine Postma uit Amsterdam het Repair Café opgestart. Het doel van het café is om de hoeveelheid afval die we met elkaar produceren te verminderen. Zo kun je bij het Repair Café terecht voor de reparatie van verschillende spullen.

Succes
Het eerste Repair Café was een groot succes. Dat ervoor zorgde dat Martine een doorstart maakte. In 2010 organiseerde Martine een verschillende informatiebijeenkomsten door heel Amsterdam. Deze bijeenkomsten werden druk bezocht en kregen de nodige aandacht van de media. Door de grote belangstelling bedacht Martine een project om meerdere Repair Café’s door het hele land te openen. Inmiddels heeft dit geleid tot de opening van circa honderd verstigingen door heel de wereld.

Repareren
Bij het Repair Café draait alles om het repareren van spullen zoals electrische apparaten, meubels en kleding. Op de locatie zijn dan ook verschillende materialen en gereedschap aanwezig om verschillende reparaties uit te voeren. Daarnaast zijn in het Repair Café verschillende vrijwilligers aanwezig die helpen met het reparen van spullen. Bezoekers kunnen hun kapotte spullen meenemen naar de locatie en samen met de deskundige vrijwilliger aan de slag.

Informatie
Meer informatie en het adres is te vinden op de facebookpagina Repair Café Zierikzee.