Nationale Modderdag

Donderdag, 29 juni 2017, Landelijk - Op de Nationale ModderDag zijn circa honderdduizend kinderen over de hele wereld tegelijkertijd actief bezig met modder. Kinderen ontdekken wat modder precies is, wat verbinding met de aarde voor hen betekent en hoe je met modder kunt spelen.

Ontstaan
Tijdens een World Forum bijeenkomst in 2009, is het idee van een jaarlijkse internationale MudDay onstaan. Het doel van deze dag is kinderen een positieve natuurervaring mee te geven. In 2013 is de MudDay naar Nederland gehaald door Marc Veekamp van Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Naast Nederland wordt de Modderdag ook gevierd in Nepal, Australiƫ, Schotland, Engeland, Tanzania, Bangladesh, Mexico,Vlaanderen en de Verenigde Staten.

Aanmelden
Gastouder, bezoekerscentrum, BSO, school of kinderdagverblijf.Iedereen die het spelen in de natuur belangrijk vindt, kan deelnemen aan de Nationale ModderDag. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van Nationale Modderdag. Daarnaast is op de website meer informatie te vinden over deze nationale dag.