Nacht van de Nacht

Zaterdag, 28 oktober 2017, Landelijk - Dit jaar wordt voor de 13e keer op zaterdag 28 oktober de Nacht van de Nacht georganiseerd. Dit landelijke evenement wordt georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Ieder jaar doen er ongeveer 100 verschillende bedrijven en gemeenten aan dit evenement mee. Zij zetten deze nacht de lichten in hun gebouwen en reclameverlichting uit.

Lichtvervuiling
Als je vanuit de ruimte naar Nederland kijkt, zie je dat het meerderdeel van ons land flink is oplicht door kunstlicht. Het is dan ook niet zo gek dat Nederland een van de lichtste landen van de wereld is. Dit wordt ook wel lichtvervuiling genoemd. Lichtvervuiling komt op veel verschillende plekken voor. Denk hierbij aan: kantoorgebouwen, sportvelden, monumenten, wegen, reclameborden, parkeerplaatsen/garages en kassen waar je vaak onnodig licht ziet branden.

Activiteiten
Vorig jaar was de drukst bezochte nacht tot nu toe. Zo gingen ruim 45.000 mensen op pad. Tijdens deze nacht zijn 460 verschillende activiteiten door heel Nederland georganiseerd. Ook ging dit jaar voor het eerst bij 10 gemeenten het openbare licht uit. Klik hier voor een overzicht van de verschillende activiteiten gedurende deze nacht.

Aanmelden
Bedrijven kunnen zich voor dit evenement aanmelden op de website van Nacht van de Nacht.